Φωτογραφίες της Σοβιετικής Ένωσης λίγο πριν τη διάλυσή της

-
872

Η Σοβιετική Ένωση υπήρχε στην περιοχή της Ευρασίας από το 1922 έως το 1991. Καθ'όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της, αποτελούσε ισχυρή δύναμη και πρωτοστατούσε στην δημιουργία σημαντικών τεχνολογικών επιτευγμάτων και καινοτομιών του 20ού αιώνα.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ήρθε στις 26 Δεκεμβρίου του 1991. Η κατάρρευση της χαιρετίστηκε από τη Δύση ως μια νίκη για την ελευθερία, έναν θρίαμβο της δημοκρατίας έναντι του ολοκληρωτισμού, αλλάζοντας τη γεωπολιτική ισορροπία του κόσμου. Η πτώση της άφησε τη μεγαλύτερη συνιστώσα της, τη Ρωσία, ανίκανη να γίνει μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Η τελευταία πράξη του Ψυχρού Πολέμου συνέβη μεταξύ του 1988 και του 1991. Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από το τελευταίο μέρος, περιλαμβάνοντας καθημερινές εικόνες από το 1990 και το 1991, όταν η Σοβιετική Ένωση περνούσε τη μεγάλη και τελική της κρίση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.