Φουκουσίμα, μια πόλη-φάντασμα μέσα από δυνατές φωτογραφίες

-

Το 2011, ένα ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μεταμόρφωσε για πάντα τη ζωή στην περιοχή της Ιαπωνίας. Μετά από τον σεισμό και το τσουνάμι Tōhoku, ήταν η χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά το τραγικό συμβάν, η Πολωνή φωτογράφος Natalia Sobanska ταξίδεψε στο μέρος, το οποίο ήταν κάποτε γεμάτο ζωή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ζώνη Αποκλεισμού της Φουκουσίμα, απαθανάτισε την πόλη στην οποία πάγωσε ο χρόνος.

Οι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων συνδέονται με το περιστατικό. Ενώ μόνο ένας θάνατος αποδόθηκε στην ακτινοβολία, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της έκθεσης τους στη ραδιενέργεια. Πολλοί εξακολουθούν να υποφέρουν αφού άφησαν το σπίτι τους εν μία νυκτί. Δείτε παρακάτω τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.