Φυλές υπό εξαφάνιση σε απίστευτες φωτογραφίες

-
374

Πριν από μερικά χρόνια, ο φωτογράφος Jimmy Nelson παρουσίασε στο βιβλίο του "Before They Pass Away", μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από 30 φυλές που βρίσκονται στα όρια της εξαφάνισης. Από τη Μογγολία στην Ινδονησία, ο Nelson πέρασε εβδομάδες με κάθε φυλή για να μάθει τον κάθε πολιτισμό και να τον αποτυπώσει στο φωτογραφικό χαρτί όπως ο ίδιος μοναδικά γνωρίζει.

Το 2018, ο Nelson δημοσίευσε το δεύτερο μεγάλο έργο του με τίτλο "Αφιέρωμα στην Ανθρωπότητα". Επισκέφτηκε 34 αυτόχθονες πολιτισμούς σε πέντε ηπείρους, επανεξετάζοντας κάποιους από το προηγούμενο ταξίδι του. Ενώ το πρώτο βιβλίο του ήταν μια συλλογή φωτογραφιών, αυτή τη φορά ο φωτογράφος αποφάσισε να επεκτείνει και να προσθέσει ταξιδιωτικά περιοδικά, χάρτες, τοπικά γεγονότα και προσωπικές συνεντεύξεις. Στο έργο του, ο Nelson εξερευνά την ιδέα της επανασύνδεσης της ανθρωπότητας με τις αρχέγονες ρίζες της. Για τον ίδιο είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν από που προήλθαν, ενδυναμώνοντας έτσι την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.