Φυλή των Konyak, η τελευταία γενιά κυνηγών κεφαλών

-
557
Φυλή των Konyak, η τελευταία γενιά κυνηγών κεφαλών

Η φυλή των Konyak, παρά την έντονη φήμη της, δείχνει τώρα ένα άλλο πρόσωπο. Παρότι η φυλή είναι γνωστή για τη σκοτεινή της ιστορία, η τελευταία γενιά των αρχηγών Konyak είναι πολύ φιλική και φιλόξενη. Τα πολυάριθμα τατουάζ στο πρόσωπο των τελευταίων μελών της φυλής είναι εντυπωσιακά.

Όπως οι περισσότερες φυλές ιθαγενών, έτσι και η Konyak απαρτιζόταν από πολεμιστές. Οι ίδιοι ήταν κυνηγοί κεφαλών, αφού σε κάθε αναμέτρηση που κέρδιζαν έπρεπε σαν πολεμικό λάφυρο να πάρουν το κεφάλι του αντιπάλου τους. Οι άνδρες συνήθιζαν να συλλέγουν κεφάλια, πόδια και χέρια ως τρόπαια και να τα κρεμούν στο μεγαλύτερο δέντρο του χωριού ή να κατασκευάζουν βωμούς. Όλα αυτα βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του Omar Reda. Η τελευταία γενιά τον υποδέχτηκε, επιτρέποντάς του να απαθανατίσει την καθημερινότητά τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.