Γιατί το Μουσείο Γουλανδρή είναι... "σεισμογενές";

-
62
Γιατί το Μουσείο Γουλανδρή είναι

Μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, προσομοιωτές, εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς στην Ελλάδα από το 1900 έως σήμερα και μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μερικά από αυτά που μπορεί να βιώσει κανείς στο Μουσείο Γουλανδρή.

Αν και οι περισσότεροι στην Ελλάδα έχουν ζήσει δύσκολες στιγμές από τον εγκέλαδο, στο Μουσείο Γουλανδρή θα μπορεί ο καθένας τους επόμνενους μήνες να γνωρίσει την... εκπαιδευτική πλευρά των σεισμών. Να ενημερωθεί και να καταλάβει πρωτότυπα το φυσικό φαινόμενο. Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μία πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Μουσείου Γουλανδρή και της ΑΧΑ Ασφαλιστικής. Οι επισκέπτες που θα «περιηγηθούν» θα γνωρίσουν καλύτερα το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας.

Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται και με άλλες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Ήδη, στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στο κέντρο Γαία του Μουσείου, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη: «Το Μουσείο θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλει μεγάλα θέματα όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας», ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του», είπε ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τον Μάιο 2018 έως τον Ιούνιο του 2019.

Φωτογραφίες από την έκθεση

Η καρέκλα εικονικής πραγματικότητας στην έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»
Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας
Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας
Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, Πρ. Υπουργός.
Η Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας εγκαινιάζουν την έκθεση
Ο Προσομοιωτής Σεισμού στην έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»
Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.