Γκράφιτι δίνουν χρώμα και ζωή στο αστικό περιβάλλον

-
101

Ο Πορτογάλος καλλιτέχνης Sergio Odeith άρχισε να δημιουργεί γκράφιτι τη δεκαετία του '90, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα. Ξεκίνησε με απλά σκίτσα στους τοίχους των οδών και τις σιδηροδρομικές διαδρομές, αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες. Ο Odeith συνέχισε να εξελίσσεται και υιοθέτησε το στυλ που είναι γνωστό στους κύκλους του γκράφιτι ως "θολό 3D".

Αυτή η τεχνική συνδυάζει γωνίες, γραμμές και σκιές για να δημιουργήσει ένα τρομερά ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το 2005 κέρδισε διεθνή αναγνώριση για τη σειρά έργων του, που έμοιαζε σαν κάτι από μια ταινία φρίκης επιστημονικής φαντασίας, με γιγάντιες αράχνες που εμφανίζονται στους τοίχους, μπροστά σε ανήμπορους περαστικούς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.