Η φυλή του Αμαζονίου αδιαφορεί για τον δυτικό πολιτισμό

-
22
Η φυλή του Αμαζονίου αδιαφορεί για τον δυτικό πολιτισμό

Μια ομάδα ιθαγενών απαθανατίστηκε μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Η φυλή αυτή είναι αποκομμένη από τον πολιτισμό και ζει τη δική της αυθεντική καθημερινότητα.

Οι εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες προέρχονται από τον φωτογράφο Ricardo Stuckert, όταν το ελικόπτερο που επέβαινε έχασε τον προσανατολισμό του το 2016. Η φυλή βρίσκεται στα σύνορα Βραζιλίας και Περού και προστατεύει αυστηρά την περιοχή της. Οι ιθαγενείς εμφανίζονται στις φωτογραφίες να φορούν κομμάτια υφάσματος και να έχουν ζωγραφισμένα τα σώματά τους. Ένας από αυτούς μάλιστα, βλέποντας το ελικόπτερο και νιώθοντας απειλή, έριξε το κοντάρι του προς τον ουρανό στοχεύοντάς το.Ειδικοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την ίδια φυλή που είχε εντοπιστεί το 2008 από ένα αεροπλάνο. Είτε πρόκειται για την ίδια ή για διαφορετική, ο προϊστορικός τρόπος ζωής τους είναι εντυπωσιακός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.