Η νύχτα των εορτασμών πριν την άρση της Ποτοαπαγόρευσης

-
124
Η νύχτα των εορτασμών πριν την κατάργηση της Ποτοαπαγόρευσης

Η Ποτοαπαγόρευση διήρκησε στην Αμερική από το 1920 έως το 1930. Στόχος της λεγόμενης 18ης Τροπολογίας ήταν η πρόληψη του εγκλήματος και της μέθης. Σύντομα όμως κατέστη σαφές ότι έκανε ακριβώς το αντίθετο, καθώς τα παράνομα υπόγεια μπαρ ή αλλιώς speakeasies ήταν πολύ δημοφιλή. Τη νύχτα πριν την άρση της απαγόρευσης, οι Αμερικάνοι το γιόρτασαν με τον τρόπο που άρμοζε.

Μέσα από την ποτοαπαγόρευση, το οργανωμένο έγκλημα άνθισε στην Αμερική. Η επιθυμία των πολιτών για αλκοόλ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης και το οργανωμένο έγκλημα βρήκε τη θέση του στις διαδικασίες παράνομης παραγωγής και διανομής. Η απόφαση που επικυρώθηκε το 1919 απαγόρευε την παρασκευή ή την πώληση αλκοόλ εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.Το 1933 καταργήθηκε εν μέσω μεγάλων εορτασμών. Η κατάργηση της 18ης Τροπολογίας αποτελούσε κεντρική πολιτική της εκστρατείας του Προέδρου Ρούσβελτ, η οποία πρότεινε την επαναφορά του αλκοόλ ως μέσου αύξησης των φόρων σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.