Η ζωή του Αλ Καπόνε μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

-
202
Η ζωή του Αλ Καπόνε μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Γεννημένος το 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Αλ Καπόνε έμεινε στην Ιστορία ως ένας από τους πιο διαβόητους γκάνγκστερ στην Αμερική. Κυριάρχησε κατά τη περίοδο της ποτοαπαγόρευσης το 1920, μέσα από την εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Ήταν ένα από το ηγετικά μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στην Αμερική. Τα κέρδη του πολλών εκατομμυρίων δολαρίων προέρχονταν από την παράνομη πορνεία και τα τυχερά παιχνίδια. Ο Καπόνε ήταν αυτουργός πολλών βίαιων πράξεων, κυρίως εναντίον άλλων γκάνγκστερ. Η πιο διαβοήτη περίπτωση ήταν η Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου το 1929, κατά την οποία διέταξε τη δολοφονία 7 αντιπάλων του.
Παρά τις παράνομες δραστηριότητες, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για αυτές, αλλά τελικά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή το 1931. Μετά από 6 χρόνια αποφυλακίστηκε. Πέθανε το 1947 στο Μαϊάμι. Η ζωή του Καπόνε αιχμαλώτισε την συλλογική φαντασία και ο χαρακτήρας του αναφέρθηκε σε πολλές ταινίες και βιβλία εμπνευσμένα από τις εγκληματικές πράξεις του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.