Η έκλειψη ηλίου μέσα από μια διαφορετική ματιά

-
32

Η πρόσφατη έκλειψη ηλίου που έγινε ορατή από την Χιλή τρέλανε όσους ήταν εκεί για να τη θαυμάσουν. Οι φωτογράφοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς από το να πιάσουν τον εξοπλισμό τους και να απαθανατίσουν αυτό το φαινόμενο. Ένας πολυμήχανος φωτογράφος φυσικά πήγε την ιδέα του "πιο πέρα", δημιουργώντας μια απίθανη φωτογραφική ψευδαίσθηση. Ο φωτογράφος Albert Dros έκανε το αδύνατο δυνατό και παρουσίασε μια σειρά από καταπληκτικές εικόνες. Έβαλε το μοντέλο του, τον Bart Lablans, να "κρατήσει" την έκλειψη στα χέρια του μόλις αυτή είχε φτάσει στο αποκορύφωμα.

Εάν η φωτογραφία του Lablans σας θυμίζει την κλασική φωτογραφία με τους ταξιδιώτες που φαίνεται να πιέζουν, να στηρίζονται ή νααγκαλιάζουν τον Πύργο της Πίζας, είναι λογικό αφού και αυτή η φωτογραφία συγκαταλέγεται στην κατηγορία των φωτογραφιών της ψευδαίσθησης. "Αυτή η εικόνα ήταν εμπνευσμένη από όλες τις κλασικές φωτογραφίες που συνήθως κάνουν οι τουρίστες με μνημεία", λέει ο Dros. "Σκέφτηκα ότι θα ήταν αστείο να κάνουμε κάτι τέτοιο με την έκλειψη". Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες.

 

 

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.