Η Γκάνα "αγαπάει" τα περίεργα... φέρετρα

-

Στην Γκάνα οι κηδείες δεν είναι μόνο μια διαδικασία πένθους, αλλά αποτελούν και μεγάλη γιορτή. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι όταν ένας αγαπημένος πεθάνει, μετακομίζει σε μια άλλη ζωή. Για τον λόγο αυτό, τα φέρετρα που συνοδεύουν τους νεκρούς στον άλλον κόσμο δεν είναι απλή υπόθεση.

Τα περίεργα φέρετρα κάνουν θραύση στην Γκάνα και αντιπροσωπεύουν το είδος της ζωής που ζούσε ο νεκρός. Για παράδειγμα μπορούν να αφορούν στοιχεία όπως το επάγγελμά του ή ένα πολύτιμο πράγμα που αγαπούσε. Από ένα γιγαντιαίο ψάρι, ένα μπουκάλι μπίρας ή τη Βίβλο, υπάρχει το ιδανικό φέρετρο για τον καθένα.
Η ιστορία αυτής της παράδοσης είναι ωστόσο σχετικά νέα. Ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια, όταν ένας ψαράς της Γκάνας θάφτηκε μέσα σε ένα φέρετρο που είχε σχήμα ψαριού. Οι τιμές για αυτά τα φοβερά φέρετρα ξεκινούν από τα 400 δολάρια και φτάνουν έως τα 600.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.