Η γυναίκα που ήρθε σε επαφή με την πιο απομονωμένη φυλή ιθαγενών στον κόσμο

-
221

Το 1991 μια γυναίκα κατόρθωσε να επικοινωνήσει με την πιο απομονωμένη φυλή στον κόσμο, τους Sentinelese. H Madhumala Chattopadhyay από τότε που ήταν 12 ετών ήταν αποφασισμένη να συναντήσει αυτή τη φυλή ιθαγενών. Αφού τελείωσε το σχολείο με άριστα, ξεκίνησε τις σπουδές της στην ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλκούτα. Από τότε οργάνωσε μια εκστρατεία με στόχο να έρθει σε επαφή με την απομονωμένη φυλή και να μελετήσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των μελών της.

Η φυλή βρίσκεται στις νήσους Andaman, στον Ινδικό Ωκεανό. Είναι μέρος του λαού των Ανταμάνων, ο οποίος περιλαμβάνει και άλλες φυλές. Αν και δεν κατοικούν μακριά από τον πολιτισμό, η επικοινωνία τους με αυτόν είναι ελάχιστη. Μάλιστα η επίσκεψη στο συγκεκριμένο νησί είναι παράνομη, αφού η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να προστατέψει τα μέλη της φυλής από τυχόν αρρώστιες που κουβαλούν οι τουρίστες, καθώς δεν έχουν αντοχή και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Madhumala κατάφερε να προσεγγίσει ωστόσο τη φυλή το 1991 με ένα μόνο όπλο: τις καρύδες. Όταν έφτασαν κοντά στην ακτή με την ομάδα της, άρχισαν να πετούν καρύδες ώστε να δείξουν ότι έρχονται στο μέρος ειρηνικά. Η ερευνήτρια ήρθε κοντά με τους ιθαγενείς, και αυτή η συνάντηση είναι αποτυπωμένη σε ιστορικές φωτογραφίες.