Η Ιαπωνία χιονισμένη είναι ακόμα πιο μαγική

-

Ο φωτογράφος αστικού τοπίου, Teemu Jarvinen, είναι γνωστός για τις φουτουριστικές φωτογραφίες του με θέμα τις πόλεις της Ασίας. Πρόσφατα, πέρασε τρεις εβδομάδες στο Σαπόρο, την πρωτεύουσα του βόρειου νησιού Hokkaido της Ιαπωνίας.

Βυθισμένη στο χιόνι, η πόλη έγινε ο τέλειος καμβάς για να δημιουργήσει μια σειρά από ενδιαφέροντα αστικά τοπία. Καθώς ο Jarvinen ξεκίνησε να περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης, κατάφερε να αποτυπώσει την απομόνωση και την ομορφιά αυτής της ατμόσφαιρας.

Οι σκληρές καιρικές συνθήκες στο Σαπόρο, όπου οι μέσες θερμοκρασίες του χειμώνα είναι κάτω από το μηδέν, κάνουν την πόλη αρκετά μοναδική στην Ιαπωνία. Το να είσαι σε μια περιοχή όπου το χιόνι αποτελεί δεδομένο φαινόμενο αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για τον Jarvinen καθώς δημιουργούσε το έργο του.

Με τις χιονοθύελλες ήρθε τον δυνατό άνεμο, ο φωτογράφος δυσκολεύτηκε αρκετά. Αλλά στο τέλος όπως λέει ο ίδιος, αξίζει τον κόπο. "Το να παίζεις με χιονοθύελλες και δυνατούς ανέμους είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση, για αυτό και είναι εξαιρετικό να σε ανταμείβουν όταν λειτουργούν υπέρ σου», υποστηρίζει ο Jarvinen.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.