Η Κίνα κατά τη διάρκεια της Μαντζουριανής Πανούκλας

-
187

Η "μαντζουριανή πανούκλα" αποτελεί ένα φιάσκο στην ιστορία της δημόσιας υγείας στην Κίνα τις χρονιές 1910 και 1911. Η επιδημία, γνωστή και ως "πνευμονική πανούκλα" ήρθε σε μια εποχή που το αυτοκρατορικό καθεστώς στο Πεκίνο ήταν πιο αδύναμο. Η δημοκρατική επανάσταση με επικεφαλής τον Sun Yat-sen δεν είχε συμβεί ακόμα.

Με ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 100%, η επιδημία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 45.000 έως 60.000 κατοίκους των περιοχών του Harbin και άλλων γειτονικών κοινοτήτων. Η επιδημία δεν ξέσπασε μόνο κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης στιγμής στην κινεζική ιστορία, αλλά πραγματοποιήθηκε και σε γεωπολιτικά εξαιρετικά αμφισβητούμενες περιοχές. Η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Κίνα ισχυρίζονταν η κάθε μία ότι έλεγχαν τη συγκεκριμένη περιοχή όπου εξελίχθηκε η επιδημία. Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν σπάνιο οπτικό υλικό από την συγκεκριμένη περίοδο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.