Η Μάχη του Βερολίνου άφησε πίσω της μια καταστροφή

-
286

Την άνοιξη του 1945, οι Ρώσοι και Γερμανοί στρατιώτες αγωνίστηκαν με αγριότητα ​​για τον έλεγχο του Βερολίνου. Αιματηρές μάχες και ρίψεις βομβών, μετέτρεψαν το Βερολίνο σε μια πόλη φάντασμα.

Το Βερολίνο, μία από τις πιο όμορφες και πιο σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης έμεινε μια έρημη περιοχή. Τα αναντικατάστατα αρχιτεκτονικά θαύματα των Schlüter, Knobelsdorf, Schadow και Schinkel ισοπεδώθηκαν από τις πολεμικές συρράξεις. Παλάτια, μουσεία, εκκλησίες, μνημεία και πολιτιστικές αίθουσες καταστράφηκαν από ισχυρές βόμβες.

Οι Βρετανοί έριξαν 45.517 τόνους βόμβες και οι Αμερικανοί έριξαν 23.000 τόνους. Περίπου 2,8 εκατομμύρια από τον αρχικό πληθυσμό της πόλης των 4,5 εκατομμυρίων κατοικούσαν ακόμα στην πόλη. Οι εκτιμήσεις για το συνολικό αριθμό νεκρών στο Βερολίνο από αεροπορικές επιδρομές κυμαίνονται από 20.000 έως 50.000.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.