Η Όλγα, το "ακέφαλο" κορίτσι που ταξίδεψε μέχρι την Αμερική

-
591

Η Όλγα το "ακέφαλο κορίτσι" βρέθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1937 από το Αμβούργο της Γερμανίας. Ο δημιουργός της ήταν ένας άνδρας που αυτοαποκαλούνταν "γιατρός" Heineman. Ήταν ένα χαρακτηριστικό έκθεμα στην έκθεση της Νέας Υόρκης του 1939. Η Όλγα έγινε μια πολύ δημοφιλής ατραξιόν αυτή την περίοδο.

Η ψευδαίσθηση του ακέφαλου κοριτσιού ήταν στην πραγματικότητα ένα δημοφιλές μαγικό τέχνασμα που των παραστάσεων της δεκαετίας του 1940. Σύμφωνα με το αφήγημα, μια φτωχή γυναίκα έχασε το κεφάλι της σε ένα τρομερό δυστύχημα. Αλλά οι γιατροί ήταν σε θέση να τη διατηρήσουν ζωντανή μέσα από το θαύμα της προηγμένης επιστημονικής τεχνολογίας. Ο "γιατρός" Heineman παρουσίασε την Όλγα στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας πριν την μεταφέρει στην Αμερική. Η δημοτικότητά της στην Αγγλία την εποχή αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι το 1938 υπήρχαν τουλάχιστον εννέα παραστάσεις της Όλγας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.