Η παιδική εργασία του 1900 σε φωτογραφικά κλικ

-
253

Το 1908 ο Lewis Hine πήρε την κάμερα και έγινε ο φωτογράφος της Εθνικής Επιτροπής Παιδικής Εργασίας. Ήταν η αρχή μιας μακράς δεκαετίας, καθώς ο Hine ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας με τρομακτικές φωτογραφίες την παιδική εργασία, παίρνοντας συνεχείς απειλές από τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων, καθώς η ανηθικότητα της παιδικής εργασίας προσπαθούσε να κρατηθεί μακριά από το μάτι του κοινού. Ωστόσο ο Hine συνέχισε, υιοθετώντας πολλές διαφορετικές μεταμφιέσεις για να τραβήξει φωτογραφίες και να πάρει συνέντευξη από τα παιδιά που εργάζονταν στα εργοστάσια ή στους δρόμους.

Ο Lewis Hine χρησιμοποίησε την κάμερά του ως εργαλείο για κοινωνικό σχολιασμό και μεταρρυθμίσεις, εστιάζοντας στις επικίνδυνες και τρομερές συνθήκες που έπρεπε να εργαστούν τα παιδιά. Ρισκάροντας τη ζωή του, ο Hine δημοσίευσε χιλιάδες φωτογραφίες με στόχο να τερματίσει την παιδική εργασία. Η διάδοση των φωτογραφιών ώθησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θέσει αυστηρότερους εργατικούς νόμους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.