Η πιο έξυπνη πόλη του πλανήτη κατασκευάζεται στο Κανκούν του Μεξικού

-
225

Η ιταλική εταιρεία Αρχιτεκτονικής Stefano Boeri επεκτείνει την ιδέα της σχετικά με την κάθετη αρχιτεκτονική των δασών σε ένα ολόκληρο αστικό κέντρο, με τη δημιουργία του Smart Forest City στο Μεξικό.

Κατασκευασμένο λίγο πιο έξω από το Κανκούν, αυτό το περιβάλλον θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η φύση να βρίσκεται σε τέλεια αρμονία μεταξύ των καταπράσινων εκτάσεων και της αστικής αρχιτεκτονικής. Το Smart Forest City θα απλωθεί σε 1.376 στρέμματα γης η οποία προοριζόταν για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Τώρα, 130.000 κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους στην επαναστατική, βιώσιμη πόλη που οραματίστηκε η ιταλική εταιρεία.

1.000 στρέμματα έχουν αφιερωθεί στο πράσινο, και η έκταση θα αποτελείται από 7,5 εκατομμύρια φυτά, με αναλογία 2,3 δέντρα ανά κάτοικο. Τα 400 είδη που πρόκειται να φυτευτούν έχουν επιθεωρηθεί προσεκτικά από τη βοτανολόγο και αρχιτέκτονα τοπίου Laura Gatti.

Αυτά τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια δεν θα γεμίσουν μόνο τα δημόσια πάρκα και τους ιδιωτικούς κήπους αλλά θα λειτουργήσουν ως μέρος των πράσινων στεγών και προσόψεων που θα κάνουν την πόλη αποδοτική.

Στην πραγματικότητα, η ομάδα της Boeri εκτιμά ότι το Smart Forest City θα απορροφήσει 116.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.