Η Σιγκαπούρη μένει εκπληκτικά ίδια εδώ και 30 χρόνια

-

Η Σιγκαπούρη, με έκταση μόλις 722,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό δεν την πτοεί να κρατά το σκήπτρο μιας σύγχρονης πόλης-κράτους. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια χώρα τώρα και πριν 30 χρόνια, αποδεικνύουν ότι η Σιγκαπούρη ήταν ήδη πρωταθλήτρια στην εξέλιξη.

Η Σιγκαπούρη ήταν μέχρι το 1965 βρετανική αποικία και έκτοτε είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Ο πληθυσμός της έχει πολυεθνική σύνθεση, καθώς περιλαμβάνει Κινέζους, Μαλαισιανούς, Ταμίλ και Ευρωπαίους. Έχει ισχυρή οικονομία και οι κάτοικοί της απολαμβάνουν υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και βιοτικό επίπεδο. Έτσι εξηγείται και η μορφή που έχει εδώ και 30 χρόνια, καθώς στα περισσότερα τοπία δεσπόζουν μεγάλοι ουρανοξύστες και άλλα μεγαλοπρεπή κτίρια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.