Η τελευταία κυνηγός αετών στη Μογγολία

-

Βαθιά μέσα στις άγριες ορεινές περιοχές της Μογγολίας, μια μικρή ομάδα νομάδων διατηρεί ζωντανή την αρχαία τέχνη του κυνηγιού του αετού.

Η παραδοσιακή μορφή αυτής της δραστηριότητας, περιλαμβάνει την εκπαίδευση αρπακτικών πτηνών ώστε να βοηθήσουν στο κυνήγι άγριων ζώων όπως οι αλεπούδες και οι μικροί λαγοί.

Ο γερμανός φωτογράφος Leo Thomas επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή Altai της Δυτικής Μογγολίας για να συλλάβει αυτόν τον συναρπαστικό πολιτισμό.

Υπάρχουν σήμερα περίπου 300 αετοί και η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αρσενικά. Ωστόσο, ενώ επισκέφθηκε την απομακρυσμένη περιοχή Altai, ο Thomas είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη Zamanbol, μια γυναίκα στους 10 άνδρες κυνηγούς αετού στη Μογγολία.

Είναι μέλος μιας καζακικής οικογένειας νομάδων και ξοδεύει τις περισσότερες μέρες για να πηγαίνει στο σχολείο στην πόλη. Το Σαββατοκύριακο εκπαιδεύεται με τον έμπιστο αετό της μαζί με τον αδελφό της Barzabai.

Οι εικόνες του Τόμας απαθανατίζουν τη Zamanbol πάνω στο άλογο και ντυμένη με χειροποίητα παραδοσιακά ρούχα γούνας, εκπέμποντας την ελεύθερη πνευματική της δύναμη και τον άρρηκτο δεσμό με τον αετό της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.