Ιαπωνία: η αυτοκρατορία της ομορφιάς

-
22

Για πολλούς αιώνες, η Ιαπωνία ήταν για τους ξένους μια χώρα τυλιγμένη σε ένα πέπλο μυστηρίου: μακρινή, πανέμορφη αλλά και επικίνδυνη. Η μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη, η διαφορετική εμφάνιση των κατοίκων της, η περίεργη γλώσσα και τα εξίσου περίεργα ήθη και έθιμά τους, ξένιζαν αλλά και γοήτευαν πάντα τους Δυτικούς.

Σήμερα, με την τεχνολογική εξέλιξη σε θέματα επικοινωνίας και τις συνεχείς επαφές Ασίας και Δύσης, η μυστηριακή αυτή ατμόσφαιρα έχει πια διαλυθεί. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Ιαπωνία παραμένει μια παραμυθένια χώρα: οι φυσικές της ομορφιές. Τα τοπία της μοιάζουν τόσο παραμυθένια, που ο επισκέπτης ίσως περιμένει να ξεπροβάλλει από κάπου ένας δράκος, ένας μονόκερως ή κάποιο άλλο μυθικό πλάσμα.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.