Ιεραπόστολος φωτογραφίζει εξαφανισμένη φυλή της Νότιας Αμερικής

-
178

Η Selk'nam είναι μια φυλή ιθαγενών που χρονολογείται από την εποχή του Λίθου. Κατοικούσε στην περιοχή Tierra del Fuego της νότιας Αργεντινής και της Χιλής για 7000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών η φυλή ζούσε νομαδικά και σε αρμονία με τη φύση.

Η Selk'nam δεν είχε ιεραρχία, αλλά καθοδηγείτο από σοφούς οι οποίοι πιστεύονταν ότι κατέχουν πνευματική εξουσία πάνω στους ανθρώπους, τον καιρό και τα γεγονότα. Η πιο ιερή τελετή της φυλής ονομαζόταν «κηλίδα». Αυτή ήταν αφιερωμένη στα νεαρά αγόρια της φυλής, τα οποία μετέβαιναν από την εφηβική ηλικία στην ενηλικίωση. Οι φωτογραφίες του ιεραποστόλου Martin Gusinde παρουσιάζουν την καθημερινότητα της φυλής. Ο ίδιος ταξίδεψε το 1911 στην περιοχή, γνωρίζοντας από κοντά τους ιθαγενείς. Την περίοδο εκείνη η φυλή κινδύνευε να εξαφανιστεί, ενώ ανάμεσα στο 1918 και το 1924 έπαψε να υπάρχει ολοκληρωτικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.