Υγρές κάλτσες, το αντίδοτο στην έλλειψη νάιλον της Αμερικής

-
Υγρές κάλτσες, το αντίδοτο στην έλλειψη νάιλον της Αμερικής

Mέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1930 οι γυναικείες κάλτσες κατασκευάζονταν από μετάξι. Αυτό άλλαξε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν η εταιρεία DuPont άρχισε να παράγει νάιλον το 1939. Οι νάιλον κάλτσες βγήκαν προς πώληση τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Το 1940 οι πωλήσεις τους είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

Αν και η μεγαλύτερη ποσότητα νάιλον χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή καλτσών, ένα μέρος του χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την αντικατάσταση το μεταξιού στην κατασκευή αλεξίπτωτων. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στον πόλεμο, η DuPont μετέφερε την παραγωγή νάιλον για στρατιωτική χρήση.

Τα αποθέματα νάιλον για τις κάλτσες περιορίστηκαν δραματικά.Έτσι προέκυψε μια νέα μόδα. Οι λεγόμενες υγρές κάλτσες. Μια λεπτή γραμμή στο πίσω μέρος της γάμπας εφαρμοζόταν προσεκτικά και ομοιόμορφα. Αυτό έδινε την ψευδαίσθηση ότι η γυναίκα φορούσε αληθινές κάλτσες. Μάλιστα, τα σαλόνια ομορφιάς που προσέφεραν αυτή την υπηρεσία, αυξήθηκαν κατακόρυφα δημιούργωντας έναν νέο κλάδο επιχειρηματικότητας.

ερικ

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.