Κατασκευή κάστρου στη Γαλλία με μεσαιωνικές τεχνικές

-
13
Κατασκευή μεσαιωνικού κάστρου στη Γαλλία με μεσαιωνικές τεχνικές

Το κάστρο Guedelon στη Βουργουνδία της Γαλλίας είναι ένα μοναδικό εγχείρημα. Εκεί, εθελοντές και ερευνητές κατασκευάζουν ένα αυθεντικό κάστρο του 13ου αιώνα, χρησιμοποιώντας τεχνικές και υλικά που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.

Οι δύο ερευνητές Michel Guyot και Maryline Martin, ξεκίνησαν την κατασκευή του κάστρου το 1997. Η κατασκευή κρατάει έως σήμερα, καθώς 55 άτομα εργάζονται σε αυτή. Το κάστρο αριθμεί 300.000 επισκέπτες ετησίως. Ακόμα και η χρονική περίοδος έρχεται σε συνδυασμό με το project. H ανοικοδόμηση του κάστρου Guedelon σύμφωνα με τους δημιουργούς του ξεκίνησε το 1228. Στο κάστρο τώρα, το ημερολόγιο δείχνει 1248 μ.Χ. Το κάστρο έχει ακόμα και τον άρχοντά του, έναν χαρακτήρα που δημιούργησαν οι Guyot και Martin. Ο άρχοντας, όπως και στα μεσαιωνικά χρόνια, έχει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του.

Η χρονολογική τοποθέτηση του κάστρου στον Μεσαίωνα και η δημιουργία χαρακτήρων μέσα σε αυτό, συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο κυριολεκτικά από άλλη εποχή. Η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με τους δημιουργούς προγραμματίζεται για το 1253, ή αλλιώς το δικό μας 2023. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το κάστρο στο www.guedelon.fr.