Η μεγαλομανία του σουλτάνου και το τρολάρισμα!

-
9

Kάτι από Χόλιγουντ ή μάλλον κάτι από Μπόλιγουντ είχε η υποδοχή του Ταγίπ Ερντογάν στον Μαχμούτ Αμπάς. Οι άνδρες της προεδρικής φρουράς που ήταν ντυμένοι με στολές Σελτζούκων, Ούνων και Οθωμανών ήταν παρατεταμένοι αριστερά και δεξιά του διαδρόμου την ώρα που έμπαινε στο Λευκό Παλάτι, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τόση χλιδή, τόση επίδειξη δύναμης να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια Μαχμούτ Αμπάς, αρχηγού ενός λαού που ακόμα αναζητά το χώρο του! Η εποχή των σουλτάνων είχε αναβιώσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερήφανος επεδείκνυε την ισχύ το νέου τουρκικού κράτους.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στη Χώρα των Θαυμάτων! Αστειευόμαστε. Είναι απλά στο νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας», σχολιάζει η τουρκική Hurriyet. «Παρά την έκπληξη, ο Παλαιστίνιος ηγέτης κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του στη θέα αυτού του καρναβαλιού που διοργανώθηκε... ειδικά για εκείνον», συμπληρώνει οι Hurriyet.

Η μεγαλομανή παρουσία του Ερντογάν έγινε βούτυρο στο ψωμί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Το τρολάρισμα που έγινε στον Τούρκο πρόεδρο ήταν άνευ προηγουμένου. Χρήστες του Διαδικτύου έδωσαν ιδέες από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το Star Wars για τις επόμενες συναντήσεις του Ερντογάν με ξένους ηγέτες, ώστε να τους δείξει πόσο δυνατή, ευφάνταστη και δημιουργική είναι η Τουρκία.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.