Μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια του κορυφαίου αρχιτέκτονα Frank Gehry

-

Στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, υπήρξε μια ισχυρή καλλιτεχνική καταιγίδα που προέρχεται από τον Καναδά και τις ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ήταν μια ισχυρή πολιτιστική δύναμη, που διέλυσε τους καθιερωμένους συμβατικούς κανόνες της αρχιτεκτονικής. Αυτή η τάση κατέστρεψε το παλιό και βαρετό αλλά και δημιούργησε νέα σχέδια. Αυτή η καλλιτεχνική καταιγίδα ακούει στο όνομα Frank Gehry.

Γεννημένος το 1929, ο Gehry τελικά μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε την επιχείρησή του. Παραδόξως, ήταν μια γραμμή επίπλων, αλλά αυτό ήταν μόνο το πρώτο του βήμα. Αφού αποταμίευσε αρκετά χρήματα, άρχισε να μεταμορφώνει το σπίτι του, δημιουργώντας έτσι ένα όνομα για τον εαυτό του. Ακολούθησαν μικρά αλλά σταδιακά βήματα που τον έκαναν να γίνει μια ζωντανή εικόνα της αρχιτεκτονικής, που έχει αναμορφώσει πολλά αστικά τοπία και δημιούργησε ακόμη και ένα νέο οικονομικό φαινόμενο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.