Ο εντυπωσιακός Πύργος της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη

-
148
Photo by Gary Hershorn/Getty Images

Λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, άρχισε η δημόσια συζήτηση στην Αμερική για το τι θα μπορούσε να χτιστεί στη θέση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη. Μετά από χρόνια προγραμματισμού, εγκαταστάθηκε ένα συγκρότημα πύργων, ένα μνημείο και ένα μουσείο στο κεντρικό κτίριο και μια πανύψηλη κατασκευή που ονομάστηκε "Πύργος της Ελευθερίας".

Η κατασκευή του πύργου ξεκίνησε το 2006. Το 2009, ο ουρανοξύστης μετονομάστηκε επίσημα σε παγκόσμιο εμπορικό κέντρο. Το 2012, έγινε το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη. Το 2013, προστέθηκε ο πυλώνας του, επιτρέποντας να φτάσει το τελικό ύψος των 1.776 ποδιών, ενώ το 2014 το κτίριο ανοίχθηκε για τη στέγαση επιχειρήσεων. Το τελικό κόστος του 104όροφου πύργου, ήταν πάνω από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Chris Hondros/Getty Images
Avalon/Getty Images
REUTERS/Chip East
Gary Hershorn/Getty Images
AP Photo/Gregory Bull
AP Photo/Mark Lennihan

POOL/AFP/Getty Images
Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.