Ο σταθμός μετρό στο Ουζμπεκιστάν που απαγορευόταν να φωτογραφηθεί μέχρι σήμερα

-
391

Η Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, είναι ιδιαιτέρως γνωστή για έναν παράξενο λόγο. Προσελκύει αρκετούς τουρίστες όχι μόνο για τα αξιοθέατα της που κανείς θα περίμενε για μια πρωτεύουσα, αλλά για έναν εκπληκτικό σταθμό μετρό που βρίσκεται στα όριά της.

Αυτός ο σταθμός μετρό είναι ο παλαιότερος της Κεντρικής Ασίας και αποτελείται από αριστουργήματα διακόσμησης όσον αφορά τις αποβάθρες. Πλήθος γυάλινων κολόνων και σηράγγων με ψηφιδωτά, προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους πιο εναλλακτικούς επισκέπτες. Χτισμένες το 1977, οι τρεις γραμμές του μετρό της Τασκένδης χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως στρατιωτικός χώρος και καταφύγιο πυρηνικών βομβών. Έτσι, ο χώρος απαιτούσε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών. Ωστόσο μόλις άρθηκε η απαγόρευση τον περασμένο Ιούλιο, επιβάτες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι έσπευσαν να απαθανατίσουν αυτόν τον εντυπωσιακό σταθμό, ώστε όλος ο κόσμος να δει την ομορφιά του.

Πηγή: nationalgeographic.com, theguardian.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.