Ο τυφώνας Μαγκνούτ σάρωσε τον Ειρηνικό Ωκεανό

-
32
ANTHONY WALLACE/AFP/Getty Images

Ο τυφώνας Μαγκνούτ, επίσης γνωστός ως Ομπόνγκ στις Φιλιππίνες, άρχισε να σχηματίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό στις αρχές Σεπτεμβρίου και γρήγορα μετατράπηκε σε έναν τρομερό τυφώνα κατηγορίας 5 με συνεχείς ανέμους 125 μιλίων την ώρα.

Ο τυφώνας κατευθύνθηκε αρχικά στις Φιλιππίνες, στη συνέχεια πέρασε στο Χονγκ Κονγκ και στη νοτιοανατολική Κίνα, όπου υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Χωριά και πόλεις καταστράφηκαν, ενώ ο τυφώνας πλημμύρισε τις ακτές και τις πεδιάδες, προκαλώντας μαζικές κατολισθήσεις. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον τυφώνα Μαγκνούτ, οι περισσότεροι στις Φιλιππίνες. Το Reuters αναφέρει ότι η μετεωρολογική διοίκηση της Κίνας δήλωσε ότι ο Μαγκνούτ ήταν μία από τις 10 μεγαλύτερες καταιγίδες που έχει πλήξει τη νοτιοανατολική Κίνα από το 1949.

AP Photo/Aaron Favila

STR/AFP/Getty Images
Jes Aznar/Getty Images
Lam Yik Fei/Getty Images
Chen Jimin/China News Service/VCG via Getty Images
REUTERS/Erik De Castro
Lam Yik Fei/Getty Images

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.