Οι εβδομαδιαίες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων σε εικόνες

-
47

Για σχεδόν έξι μήνες, οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας διοργανώνουν εβδομαδιαίες διαδηλώσεις σε σημεία στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ. Διαμαρτυρίες που αποκαλούν οι ίδιοι «Μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής», που απαιτεί να επιτρέπεται στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις χώρες τους στο σημερινό Ισραήλ. Κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου, μεγάλες και μικρές ομάδες διαδηλωτών πλησιάζουν τον συνοριακό φράκτη όπου βρίσκονται τα φυλάκια των ισραηλινών στρατιωτών από την άλλη πλευρά.

Κάθε Παρασκευή, οι Παλαιστίνιοι καίνε ελαστικά αυτοκινήτων, πετούν παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα. Μερικές φορές ρίχνουν πέτρες, πετάνε δακρυγόνα πάνω από το φράχτη και μερικές φορές καταστρέφουν στο ίδιο το φράχτη με κοπτήρες και καρφιά. Κάθε τέλος της εβδομάδας, οι Ισραηλινοί στρατιώτες απαντούν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ αλλά και πυρομαχικά για να διαλύσουν τη διαδήλωση, να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν εκείνους που φτάνουν πολύ κοντά στο φράχτη. Περισσότεροι από 178 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.s

MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images
MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images
MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images
Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images
Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images
AP Photo/Khalil Hamra, File
AHMAD GHARABLI/AFP/Getty Images
MAHMUD HAMS/AFP/Getty Images
Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images

 

Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images

Πηγή: theatlantic.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.