Οι ιδιαίτερες ακτές της Δυτικής Αυστραλίας είναι πιο όμορφες από ψηλά

-

Η προστατευόμενη περιοχή του Shark Bay στη Δυτική Αυστραλία είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα και ιδιαίτερα τοπία στον κόσμο. Καλύπτοντας μια έκταση άνω των 2,2 εκατομμυρίων εκταρίων, διαθέτει μεγάλους βράχους, λευκούς κόλπους και κυματιστούς κόκκινους αμμώδεις λόφους, που περιβάλλονται από τυρκουάζ μπλε νερά.

Ο φωτογράφος Jérôme Berbigier κατέγραψε αυτό το εντυπωσιακό τοπίο από ψηλά, σε μια σειρά εκπληκτικών αεροφωτογραφιών, με τον τίτλο «Bay Shark».

«Από ψηλά, το Shark Bay είναι ένα περίεργο τοπίο μοναδικής ομορφιάς», λέει ο Berbigier. «Είναι σαν να κοιτάς την κυτταρική δομή της γης μέσα από ένα μικροσκόπιο. Η γεωλογία γίνεται βιολογία, καθώς οι αλμυρές κοιλότητες που συνδέονται με τις λιμνοθάλασσες και τη θάλασσα μας φιλοξενούν ζωή».

Ο Berbigier φωτογράφισε το τοπίο από ένα μικρό αεροπλάνο της Cessna 172. Οι εικόνες μοιάζουν ακριβώς με ζωντανές, αφηρημένες ζωγραφιές. Το γαλαζοπράσινο νερό ενώνεται με την πολύχρωμη γη όπως το χρώμα στον καμβά. Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.