Οι ιθαγενείς της Αμερικής μέσα από έγχρωμες φωτογραφίες

-
Οι ιθαγενείς της Αμερικής μέσα από έγχρωμες φωτογραφίες

Ο δημιουργός ταινιών Paul Ratner ανέπτυξε ένα πάθος ερευνώντας παλιές φωτογραφίες ιθαγενών της Αμερικής. Τότε δημιουργούσε την ταινία "Moses on the Mesa". Αυτή αναφέρεται σε έναν Γερμανό-Εβραίο μετανάστη που ερωτεύτηκε μια ινδιάνα και έγινε κυβερνήτης της φυλής της Acoma Pueblo στο Νέο Μεξικό στα τέλη του 1800.

"Το πιο ευχάριστο σημείο στην έρευνα παλιών φωτογραφιών των ινδιάνων είναι η χαρά των συγγενών τους όταν τις ανακαλύπτουν μέσω της δημοφιλούς σελίδας μας στο Facebook", δηλώνει ο Ratner. "Πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν την ύπαρξη των φωτογραφιών. Είναι επίσης συναρπαστικό όταν οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους ανθρώπους. Αλλά και τις φυλές που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, δίνοντας περισσότερα στοιχεία. Πολλές φορές τα στοιχεία αρχειοθέτησης είναι λανθασμένα ή ελλιπή." Οι έγχρωμες φωτογραφίες των ιθαγενών εντυπωσιάζουν, θυμίζοντας μια άλλη μακρινή εποχή.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.