Οι κρυφές υπόγειες σήραγγες στον πόλεμο του Βιετνάμ

-
208

Για έναν στρατιώτη κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ένα από τα πιο επικίνδυνα εμπόδια που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν ένας επιλεγμένος αριθμός στρατιωτών γνωστών ως «αρουραίοι σήραγγας». Αυτοί οι ανυπότακτοι ήρωες του πολέμου του Βιετνάμ ήταν στρατιώτες της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ειδικά εκπαιδευμένοι ως "μηχανικοί μάχης", οι οποίοι έρπονταν προσεκτικά μέσα από στενά υπόγεια του εδάφους του Viet Cong για να πραγματοποιήσουν επικίνδυνες έρευνες και να σαμποτάρουν τις αποστολές των αντιπάλων.

Οι δυνάμεις Viet Minh ανέπτυξαν αρχικά αυτό το σύνθετο σύστημα υπόγειων σηράγγων για την καταπολέμηση της γαλλικής αποικιακής εισβολής στο Βιετνάμ, γνωστής ως σήραγγες Cu Chi. Αλλά αυτό που ξεκίνησε ως ένα αρκετά υποτυπώδες σύστημα σηράγγων έγινε γρήγορα ένας περίπλοκος λαβύρινθος κάτω από το Βιετνάμ, όταν αργότερα χρησιμοποιήθηκε από το Viet Cong για την καταπολέμηση των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων. Έπειτα χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικάνους, τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς με τον ίδιο τρόπο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.