Οι ουρανοί στα ταξί της Βομβάης είναι... πολύχρωμοι

-

Στη σύγχρονη εποχή των εφαρμογών ταξί που με ένα πάτημα της οθόνης του κινητού μας έχουμε ένα ταξί στα πόδια μας, τα "παλιάς κοπής" ταξί έχουν εκλείψει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Ινδία.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος Rachel Lopez από τη Βομβάη έχει περάσει δύο χρόνια, καταγράφοντας τους μυστικούς καλλιτεχνικούς κόσμους που υπάρχουν στα ταξί της πόλης της, δίνοντας μια νέα οπτική στο περιβάλλον που οι ντόπιοι θεωρούν δεδομένο.

Η κύρια πόλη της Βομβάης έχει πληθυσμό πάνω από 18 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις ημερήσιες μετακινήσεις τους.

Μέσα στην πόλη, υπάρχουν περίπου 58.000 ταξί, που ονομάζονται επίσης kaali-peelis από το εξωτερικό μαύρο και κίτρινο χρώμα τους. Μέσα όμως κρύβουν εκπλήξεις, αφού ο ουρανός του καθενός είναι πολύχρωμος και ιδιαίτερος. Η δημοσιογράφος βγάζει σέλφι φωτογραφίες που απαθανατίζουν το μισό πρόσωπό της, ενώ στην υπόλοιπη φωτογραφία δεσπόζουν τα περίτεχνα σχέδια των ουράνων των ταξί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.