Οι πάγοι της Γροιλανδίας "κλειδί" για την κλιματική αλλαγή

-
97

Το 2018 ο Λούκας Τζάκσον ένας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, ακολούθησε μια ομάδα επιστημόνων που συμμετείχαν σε ένα έργο της NASA με το όνομα Oceans Melting Greenland (OMG). Όλη η ομάδα ταξίδεψε στους πάγους και στα φιόρδ της Γροιλανδίας. Οι επιστήμονες μελέτησαν εκεί το λιώσιμο των πάγων, ώστε να κατανοήσουν την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Ο Τζάκσον φωτογράφησε τους ερευνητές καθώς εγκαθιστούσαν τον επιστημονικό τους εξοπλισμό ώστε να κατανοήσουν τον συνεχές αντίκτυπο των παγωμένων παγετώνων και να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Ο Τζάκσον λέει: "Για τους δημοσιογράφους και τους επιστήμονες, η αλλαγή του κλίματος είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί. Συχνά συμβαίνει ανεπαίσθητα, καθώς μια αύξηση της θερμοκρασίας ή μερικά περισσότερα λίτρα βροχής δεν μας δίνουν απαντήσεις".

Πηγή: theatlantic.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.