Οι πιο όμορφες παραλίες της Σκύρου

-
114

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων. Είναι πιο κοντά στην Εύβοια στην οποία υπάγεται διοικητικά. Το νησί έχει έντονο ανάγλυφο και είναι κυρίως ορεινό με δαιδαλώδες περίγραμμα που σχηματίζει τις όμορφες παραλίες της Σκύρου.

Οι παραλίες στη Σκύρο διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά και τη γραφικότητά τους και το συνδυασμό του βραχώδους τοπίου με τη θάλασσα πάντα με την παρουσία του πράσινου της φύσης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Διαθέτει η Σκύρος παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ακτές καλυμμένες με άμμο ή με βότσαλο και βλάστηση που πολλές φορές αγγίζει το κύμα. Υπάρχουν στη Σκύρο παραλίες οργανωμένες ή ελεύθερες που όμως διατηρούν τα χαρακτήρα τους και δεν έχουν αλλοιωθεί από την τουριστική κίνηση.

Οι καλύτερες παραλίες στη Σκύρο όπως τις επέλεξε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr

Μώλος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Μώλος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σύρου και ταυτόχρονα η πιο εύκολη να προσεγγίσει κανείς αφού βρίσκεται δίπλα στη Χώρα. Είναι μια μεγάλη αμμουδερή ακτή ουσιαστικά ενωμένη με τη διπλανή παραλία, τα Μαγαζιά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο. Υπάρχουν αρκετά καφέ, beach bars και εστιατόρια για όποιον θέλει να περάσει πολύ χρόνο στην παραλία. Το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο αλλά λύση πάντα βρίσκεται. Η παραλία διαθέτει εκπληκτική θέα στη Χώρα.

Καλαμίτσα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Καλαμίτσα είναι μια όμορφη ακτή με υπόλευκο βότσαλο και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Είναι ήπια οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ιδανική επιλογή όταν φυσάει βόρειος άνεμος καθώς είναι πλήρως προστατευμένη.

Άγιος Πέτρος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Άγιος Πέτρος στη βορειοδυτική πλευρά της Σκύρου είναι ένα μοναδικό τοπίο. Βρίσκεται μπροστά από ένα πευκοδάσος και έχει βότσαλο και άμμο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά μπορείτε να αναζητήσετε σκιά στα πεύκα πίσω από την παραλία. Αρκετοί κατασκηνωτές επιλέγουν τον Άγιο Πέτρο για κάμπινγκ.

Πεύκος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες στη Σκύρο
Η παραλία Πεύκος είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Ένας όρμος σε ένα κατάφυτο σκηνικό στο οποίο κυριαρχούν τα πεύκα. Η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο και είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, με σκούρο γαλανό ή γαλαζοπράσινο χρώμα από την αντανάκλαση των πεύκων. Η εικόνα της βλάστησης των λόφων καθώς κανείς κολυμπάει είναι ασυναγώνιστη.

Δείτε περισσότερες παραλίες στη Σκύρο στο travelpass.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.