Οι πρώτες μέρες λειτουργίας της Disneyland σε φωτογραφίες

-

Κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Ιουλίου το 1955, το νέο θεματικό πάρκο του Walt Disney, με το όνομα Disneyland, άνοιξε για το κοινό στο Anaheim της Καλιφόρνιας.

Η 17η Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, προοριζόταν να είναι μια "διεθνής προβολή για τον Τύπο", η οποία περιοριζόταν σε επιλεγμένους προσκεκλημένους που θα μπορούσαν να δουν τα αξιοθέατα, να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις και να λάβουν μέρος στην τηλεοπτική προβολή του πάρκου. Ωστόσο, πολλές πλαστές προσκλήσεις διανεμήθηκαν και περισσότεροι από 20.000 πρόθυμοι επισκέπτες εμφανίστηκαν στο πάρκο των 160 στρεμμάτων. Το επίσημο δημόσιο άνοιγμα έγινε την επόμενη μέρα, 18 Ιουλίου, και μέσα σε λίγες εβδομάδες η Disney ανέφερε ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν επισκεφθεί τον χώρο. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της Disneyland.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.