Οι πρώτες στιγμές της NASA την δεκαετία του 1960

-
67

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, ή αλλιώς NASA γεννήθηκε το 1958. Ήταν αποτέλεσμα της διαστημικής κόντρας μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1950. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μερικές από τις στιγμές της τότε νεοσύστατης υπηρεσίας.

Μετά από κάποιες αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων, ο πρώτος δορυφόρος των ΗΠΑ, Explorer 1, έφτασε σε τροχιά στις 31 Ιανουαρίου 1958. Σκοπός του δεν ήταν απλά η περιστροφή του γύρω από τη Γη, αλλά η μελέτη του ίδιου του πλανήτη. Η αποστολή της υπηρεσίας σύμφωνα με την ίδια ήταν "να φτάσει σε νέα ύψη και να αποκαλύψει το άγνωστο, έτσι ώστε αυτό που κάνουμε να ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα". Χρόνια μετά, η εξέλιξη της υπηρεσίας είναι εκπληκτική, με τις εικόνες που δίνονται στο κοινό να προκαλούν δέος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.