-Ονειρικοί πίνακες βγαλμένοι από την μαγεία της Disney

-
59

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πληθώρα καλλιτεχνών μας μαγεύουν συχνά με τις δημιουργίες τους σχετικά με στους χαρακτήρες των παραμυθιών της Disney. Ανάμεσα σε αυτούς όμως ξεχωρίζει μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα που οι ζωγραφιές της είναι ονειρικές.

Ο λόγος για την Αμερικανίδα Heather Theurer που δημιουργεί πίνακες εμπνευσμένους από την Disney. Οι πίνακες της θυμίζουν κάτι από Αναγέννηση, ωστόσο η ίδια υποστηρίζει ότι το ύφος είναι περισσότερο παρόμοιο με αυτό των προραφαηλιτών του τέλους του 19ου αιώνα.

Η Theurer λέει ότι ο στόχος της δεν είναι να ξαναδημιουργήσει αυτό που έχει ήδη γίνει από άλλους καλλιτέχνες ή την ίδια τη Disney - αλλά να υπερβεί το συνηθισμένο και να πάει πέρα από το παραμύθι, αναζητώντας ένα νέο νόημα.

Κατά τη δημιουργία των έργων της, η Theurer προσπάθησε να παρουσιάσει κάτι πέρα από τα απλά χαρακτηριστικά των ηρώων, εστιάζοντας στη σύλληψη και τη μεταφορά των αγώνων, της ελπίδας και της υπερηφάνειας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.