Παιδιά από όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται παρέα με τη καθημερινή διατροφή τους

-

Με την παιδική παχυσαρκία να σημειώνει όλο και αυξανόμενο άνοδο και την ομογενοποίηση της παγκόσμιας διατροφής, ο φωτογράφος Gregg Segal αποφάσισε να ανακαλύψει τι τρώει κάθε πολίτης σε όλο τον κόσμο, ανάλογα με την κουλτούρα του. Εστιάζοντας στη δίαιτα των παιδιών, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες δια βίου δημιουργούνται σε αυτή την ηλικία, οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Segal αναφέρονται σε θέματα διατροφής, τάξης και πολιτισμού.

Το νέο του βιβλίο, Daily Bread, αφιερώνει 120 σελίδες σε αυτό και αναφέρει λεπτομερώς τις ιστορίες πίσω από τα πορτρέτα. Κάθε παιδί κλήθηκε να μιλήσει για το τι ακριβώς είχε φάει κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Αυτά τα τρόφιμα ετοιμάστηκαν και τοποθετήθηκαν γύρω τους ενώ ο Segal απαθανάτισε την εικόνα τους από ψηλά. Από το Λος Άντζελες στην Κουάλα Λουμπούρ, οι πολιτισμοί που απεικονίζονται είναι μια συναρπαστική ματιά στο πόσο διαφορετικοί είμαστε - αλλά και πόσο παρόμοιοι συγχρόνως.

Πηγή: mymodernmet.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.