Παλιές φωτογραφίες διάσημων στα σοκάκια της Βενετίας

-
368

Αυτές οι ανεπιτήδευτες φωτογραφίες διάσημων προέρχονται από ένα από τα μεγαλύτερα φωτογραφικά αρχεία της Ευρώπης, το Cameraphoto studio της Βενετίας. Μέσα στα 320.000 αρνητικά που διατηρούνται στο αρχείο κρύβονται πάνω από 50 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού.

Από πρωταγωνιστές του κινηματογράφου και καλλιτέχνες, βόλτες στο νερό με γόνδολες, απίθανες εφευρέσεις και δυσμενείς καιρικές συνθήκες , όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν περάσει μέσα από το φακό των φωτογράφων. Όλη αυτή η δροσερή ανάμνηση πρέπει να διατηρηθεί και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Για να διασώσει αυτά τα ντοκουμέντα, ο ιδιοκτήτης του αρχείου ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding στο Kickstarter. Σκοπός αυτής της καμπάνιας είναι να συγκεντρωθούν επαρκείς πόροι για την ψηφιοποίηση των αρχικών φωτογραφιών και την δημιουργία των εικόνων σε υψηλή ανάλυση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.