Πλαστικό, ο πραγματικός κίνδυνος στις θάλασσες

-
104
Πλαστικό, ο πραγματικός κίνδυνος στις θάλασσες

Το περιοδικό National Geographic είχε παρουσιάσει στο εξώφυλλό του μια τρομακτική φωτογραφία. Αυτή απεικόνιζε ένα παγόβουνο που μετατρέπεται σε σακούλα, δείχνοντας το πρόβλημα που υπάρχει στη φύση με το πλαστικό. Από τότε, όλο και περισσότερες φωτογραφίες από τον πλανήτη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ενημερωτική εκστρατεία αποκαλούμενη "Planet or Plastic;" είναι κάτι που όλοι πρέπει να δούμε και να μάθουμε για αυτό. Πολλοί από εμάς γνωρίζουν ότι υπάρχουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες πλαστικού στο περιβάλλον μας. Όλοι αισθανόμαστε λίγο ένοχοι όταν ρίχνουμε ακόμη ένα πλαστικό μιας χρήσεως κατευθείαν στα σκουπίδια, γνωρίζοντας ότι συμβάλλουμε σε ένα πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο για να το κατανοήσουμε στην πράξη.
Στόχος της καμπάνιας του περιοδικού είναι η ευαισθητοποίηση, καθώς επιδιώκει να αλλάξει τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πλαστικό.

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.