Πορτρέτα ταλαιπωρημένων ζώων σε αγροκτήματα των ΗΠΑ

-
110

Ο Φωτογράφος Isa Leshko φοβάται την ιδέα ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει. Μετά τη φροντίδα της μητέρας του που έπασχε από Alzheimer, αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της, αλλά αποφάσισε να το κάνει μέ έναν ασυνήθιστο τρόπο. Ο Leshko άρχισε να επισκέπτεται αγροκτήματα στις ΗΠΑ για να τραβήξει φωτογραφίες από τα ζώα που ζούσαν εκεί. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας σχεδόν δεκαετίας, το σχέδιο του άλλαξε και ο ίδιος στράφηκε στον ακτιβισμό. Τώρα χρησιμοποιεί τις εικόνες του ως τρόπο να μιλήσει για αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα.

Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του συλλαμβάνουν τα ζώα στο περιβάλλον τους. Προσφέρουν μια αξιοπρεπή αλλά ανελέητη ματιά στις σκληρές ζωές που έχουν υπομείνει. Μερικά, όπως ο Buddy, ένα 28χρονο άλογο είναι τυφλά και υποφέρουν από αρθρίτιδα. "Σχεδόν όλα τα ζώα αγροκτημάτων που γνώρισα για αυτό το έργο υπέφεραν από φρικιαστικές κακοποιήσεις και παραμέληση πριν από τη διάσωση τους", γράφει ο Leshko.

Πηγή: mymodernmet.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.