Σοκαριστικές φωτογραφίες από άσυλα μιας άλλης εποχής

-
226

Η επιστήμη της ιατρικής έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε όλους τους τομείς. Μέσα σε αυτούς δεν θα μπορούσε να μην είναι και η ψυχιατρική, με τις πρακτικές των γιατρών να απέχουν έτη φωτός από αυτές προηγούμενων ετών. Πλέον, όσοι πάσχουν από ψυχικές διαταραχές δεν αντιμετωπίζονται ως κίνδυνος για την κοινωνία και τους γύρω τους. Τα παλαιότερα χρόνια όμως τίποτα δεν ήταν έτσι.

Οι φωτογραφίες που προέρχονται από άσυλα μιας άλλης εποχής σοκάρουν. Άνδρες, γυναίκες ακόμα και παιδιά κρατούνταν κλειδωμένοι μέσα σε ειδικά κουβούκλια, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο. Οι θεραπευτικές πρακτικές περιλάμβαναν περίεργα εργαλεία, τώρα πια απαρχαιωμένα και ξεχασμένα. Η ιδέα ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν παρελθόν, δεν τις κάνουν με τίποτα λιγότερο σοκαριστικές.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.