Σπάνιες φωτογραφίες από το μέτωπο της μάχης του Σομ

-
207

Η μάχη του Σομ ήταν μια από τις πιο αιματηρές στρατιωτικές μάχες στην ιστορία του πολέμου. Την πρώτη μόνο ημέρα, ο βρετανικός στρατός υπέστη πάνω από 57.000 απώλειες. Μέχρι το τέλος της εκστρατείας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνδρες από τους Συμμάχους και τις Κεντρικές Δυνάμεις .

Η μάχη έλαβε μέρος από την 1 Ιουλίου έως την 1 Νοεμβρίου του 1916 κοντά στον ποταμό Σομ στη Γαλλία, ενώ πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μάχες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο βρετανικός στρατός βελτιώθηκε κατά πολύ όσον αφορά τη στρατιωτική τακτική. Η πρώτη ημέρα της επίθεσης στοίχισε στους Βρετανούς 57.470 στρατιώτες, ενώ οι Γάλλοι είχαν λιγότερες απώλειες, μετρώντας 2.000 θύματα. Μέχρι τη στιγμή που η μάχη έληξε, οι Βρετανοί είχαν 420.000 θύματα, και οι Γάλλοι περίπου 200.000. Οι γερμανικοί αριθμοί όσον αφορά τα θύματα είναι αμφιλεγόμενοι, αλλά λέγεται ότι ήταν περίπου 465.000.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.