Τα παράξενα πυρηνικά καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

-
102

Στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, οι άμαχοι πληθυσμοί εκπαιδεύτηκαν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Αυτό δεν ήταν άλλο από το να τρέξουν στο καταφύγιό τους.

Τα καταφύγια είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατέψουν τους πολίτες από ραδιενεργά υλικά που θα προέρχονταν από πυρηνική έκρηξη. Πολλά τέτοια καταφύγια κατασκευάστηκαν ως μέτρα πολιτικής άμυνας κατά τη διάρκεια αυτών των παράξενων χρόνων.

Το καταφύγιο προστασίας είχε σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους πολίτες να ελαχιστοποιούν την έκθεση σε επιβλαβή πυρηνικά απορρίμματα μέχρι η ραδιενέργεια να επανέλθει σε ασφαλέστερο επίπεδο. Πολλοί επιχειρηματίες διαφήμιζαν τα προκατασκευασμένα καταφύγιά τους. Επίσης όμως δίνονταν οδηγίες για το πώς ένας πολίτης μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ένα τέτοιο καταφύγιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.