Ταξίδι στην Ανατολική Αιθιοπία του Ισλάμ

-
190

Η Ανατολική Αιθιοπία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Είναι η μοναδική περιοχή στη χώρα με τόσους πολλούς μουσουλμάνους, αφού στην υπόλοιπη οι κάτοικοι είναι κυρίως χριστιανοί.

Στην κύρια πόλη της περιοχής βρίσκεται το "Harar Jugol", ένα οχυρωμένο κάστρο του οποίου τα τείχη χτίστηκαν μεταξύ του 13ου και του 16ου αιώνα. Τα τείχη έχουν ύψος έως 4 μέτρα και συνοδεύονται από πέντε πύλες που αντιπροσωπεύουν τους πυλώνες του Ισλάμ. Αυτή η περιοχή ανήκε σε βασίλεια, αυτοκρατορίες και Εμιράτα. Κυβερνήθηκε από Άραβες, Αιγύπτιους και Ιταλούς.

Τα σοκάκια του Jugol, με τα 82 τζαμιά του, σχηματίζουν ένα λαβύρινθο γεμάτο εικόνες παλιότερων χρόνων: οι ράφτες εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους στις ραπτομηχανές Singer και οι γυναίκες πουλούν ψωμί, μέλι και μπαχαρικά. Τα παιδιά μεταφέρουν νερό και φαγητό. Οι ντόπιοι φέρουν ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που προέρχονται από τους Άραβες και τους Σομαλούς. Η εξερεύνηση της Ανατολικής Αιθιοπίας είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι μέσα από τις εποχές και τα πολύχρωμα φορέματα, τις μυρωδιές από το τσάι κανέλας και τον έντονο καφέ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.