Το baby boom του B' Παγκόσμιου Πολέμου σε φωτογραφίες

-
153
Το baby boom του B' Παγκόσμιου Πολέμου σε φωτογραφίες

Μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου τα ποσοστά γεννήσεων παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες της Δύσης οι αυξημένες γεννήσεις έφεραν το φαινόμενο "baby boom". Ο όρος περιγράφει τα βρέφη που γεννήθηκαν από το 1946 έως το 1964.

Στην Αμερική, ένα παιδί γεννιόταν κάθε επτά δευτερόλεπτα. Το τέλος του πολέμου ήταν αυτό που έφερε χαρά οδηγώντας στην δημιουργία τόσων πολυπληθών οικογενειών. Στην ίδια γραμμή, οι κυβερνήσεις κάθε χώρας παραχωρούσαν προνόμια στα νέα ζευγάρια ώστε να αποκτήσουν παιδιά. Ακόμα και ο μέσος όρος ηλικίας γάμου έφτάσε χαμηλά, με τις γυναίκες να παντρεύνται στα 20, αντί στα 22. Το φαινόμενο baby boom έφερε και άλλες αλλαγές. Οι μεγάλες οικογένειες πλεόν απέφευγαν το αστικό περιβάλλον, μετακομίζοντας στα προάστια. Η συσσώρευση στα προάστια οδήγησε στη δημιουργία συνοικισμών και σχολείων, αλλά και εμπορικών κέντρων. Σήμερα, τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει πια. Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό και να συνταξιοδοτηθεί.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.