Το έρημο βραδινό Τόκιο εντυπωσιάζει

-
135

Το Τόκιο είναι η πιο πολυσύχναστη πόλη στον κόσμο, με πάνω από 38 εκατομμύρια κατοίκους. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της μητρόπολης συνεχώς βουίζει από τη δραστηριότητα, υπάρχουν ακόμα ήσυχες γωνιές της πόλης που, όταν πέφτει η νύχτα, μοιάζουν ακριβώς με πόλεις-φάντασμα.

Ο γερμανός φωτογράφος Robert Götzfried ξεκίνησε να απαθανατίζει αυτές τις ήρεμες περιοχές στην εύστοχα ομώνυμη σειρά του με τίτλο "TOKYO SLEEPS TONIGHT".

Ο Götzfried ήθελε να φωτογραφίσει την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μακριά από τα πολυάσχολα σημεία, για αυτό διερεύνησε τις ήσυχες κατοικημένες γειτονιές της Minato City, μιας παράκτιας περιοχής στο ανατολικό Τόκιο.

"Είναι εκείνο το μέρος της πόλης όπου ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι και όχι η βιτρίνα της", λέει ο φωτογράφος. "Σε αντίθεση με τις περισσότερες εικόνες που έχω δει για το Τόκιο πριν από αυτά τα μέρη της πόλης, οι συγκεκριμένες περιοχές είναι απλά άδειες τη νύχτα. Υποθέτω ότι έχει νόημα - οι περισσότεροι από τους ανθρώπους πρέπει να πάνε να δουλέψουν την επόμενη μέρα, όπως και παντού στον κόσμο. Οπότε βρήκα μια πραγματική πόλη που κοιμάται".