Το κομμουνιστικό κόμμα στη μεσοπολεμική Μεγάλη Βρετανία

-
273
Το κομμουνιστικό κόμμα στη μεσοπολεμική Μεγάλη Βρετανία

Το κομμουνιστικό κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας μεσουρανούσε την περίοδο του Μεσοπολέμου. Η αρχή έγινε το 1920, όταν σοσιαλιστικά μέλη συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Cannon Street του Λονδίνου. Τα διάφορα σοσιαλιστικά και εργατικά κόμματα ενώθηκαν τότε σε ένα, το λεγόμενο κομμουνιστικό κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας (CPGB).

Το κόμμα χρηματοδοτούσε ο Λένιν με 1 εκατομμύριο λίρες. Ήταν τόσο πολυάριθμο, που περιοχές όπως το Ανατολικό Λονδίνο και η Ουαλία χαρακτηρίζονταν ως "Μικρή Μόσχα". Το 1926, αρκετά μέλη του κόμματος συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης γενικής απεργίας. Κατά το 1945, το κομμουνιστικό κόμμα απέσπασε 103.000 ψήφους στην επικράτεια και 500.000 στις τοπικές εκλογές τον επόμενο χρόνο. Τα μέλη του ξεκίνησαν τα μειώνονται μετά την Ουγγρική Επανάσταση το 1956. Μέχρι το 1970 η δύναμη του είχε μειωθεί κατά πολύ και το 1991. με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, διαλύθηκε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.